
سوختن نوک برگ دیفن کاملیا به عوامل متعددی بستگی دارد که از جمله ی آنها می توان به آبیاری نامناسب، رطوبت کم، کود دادن زیاد و همچنین قارچی شدن گل دیفن کاملیا اشاره نمود.
آبیاری نامناسب جنبه های متفاوتی دارد به طوری که آبدهی زیاد ریشه های گیاه را می پوساند و آب دادن بسیار کم سبب می شود تا رطوبت به درستی به نوک و لبه ی برگ ها منتقل نشود.
در کنار نکته ی اشاره شده، زمانی که رطوبت اطراف گیاه کم باشد، این موضوع سبب خواهد شد تا تبخیر و تعرق برگ ها افزایش پیدا کند که به واسطه ی آن، شما همراه گرامی سایت بنتا فلاور شاهد سوختن نوک برگهای دیفن خود خواهید بود.
گل دیفن کاملیا گیاهیست که برای رشد مناسب خود نیاز دارد تا هر دو هفته یکبار با کودهای مناسب و به شکل اصولی تغذیه شود. نکته ای که اینجا حائز اهمیت می باشد آن است که برای تقویت گیاهان کوتاه قامت از کودهای سبک و برای تغذیه ی گیاهان ارتفاع بلند کاملیا، از درشت مغذی ها استفاده شود. بنابراین زمانی که این چرخه برای گل محبوب شما رعایت نشود، شما شاهد سوختن نوک برگ کاملیا خود خواهید بود.
از سویی دیگر گاهی اوقات ممکن است اسپری کردن آب روی برگ های گیاه، سبب قارچی شدن گل دیفن کاملیا شود و این بیمار شدن گیاه می تواند ظاهر متفاوتی داشته باشد که از جمله ی آنها می توان به سوختن نوک برگ های گیاه اشاره نمود.
با در نظر گرفتن تمامی مطالب ارائه شده، ما در این قسمت از وبلاگ سایت بنتا فلاور تمامی عوامل و یا علت سوختن نوک برگ دیفن کاملیا را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد تا به آسانی هر چه تمام، بتوانید گل کاملیا ی خود را احیا کرده و از پرورش و نگهداری آن نهایت لذت را ببرید اما پیش از آن، نگاهی مختصر به شرایط نگهداری و ویژگی های منحصربفرد این گل محبوب آپارتمانی خواهیم داشت بنابراین پیشنهاد می کنیم حتما تا پایان مقاله همراه ما باشید.
گیاه دیفن کاملیا (Dieffenbachia Camille) یکی از ارقام گیاه دیفن باخیا از خانواده آراسه (Araceae) است. این گیاه زینتی به دلیل برگهای بزرگ، پهن و زیبای خود که معمولاً ترکیبی از رنگهای سبز تیره با رگهها یا لکههای کرم، سفید یا زرد روشن هستند، بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
ویژگی های منحصربفرد گل کاملیا:
- برگها: برگهای بیضیشکل و براق با الگوهای رنگی جذاب.
- ارتفاع: در شرایط مناسب، میتواند تا 1 تا 1.5 متر رشد کند.
- محیط رشد: به نور غیرمستقیم و متوسط، خاک با زهکشی خوب و رطوبت نسبی بالا نیاز دارد.
- دما: دمای ایدهآل بین 18 تا 24 درجه سانتیگراد است و از سرمای شدید باید محافظت شود.
نکات مهم نگهداری گیاه کاملیا:
- آبیاری: خاک باید مرطوب نگه داشته شود، اما از آبیاری بیش از حد که منجر به پوسیدگی ریشه میشود، اجتناب کنید.
- نور: نور فیلترشده یا سایه روشن مناسب است؛ نور مستقیم خورشید میتواند به برگها آسیب برساند.
- رطوبت: محیط مرطوب را ترجیح میدهد، بنابراین غبارپاشی برگها یا استفاده از دستگاه رطوبتساز توصیه میشود.
- سمّیت: شیره این گیاه سمی است و در صورت تماس با پوست یا بلعیدن میتواند باعث تحریک یا مسمومیت شود. هنگام هرس یا جابهجایی، استفاده از دستکش توصیه میشود.
آبیاری نامناسب چگونه سبب سوختن نوک برگ دیفن کاملیا می شود؟
زمانی که آبیاری دیفن کاملیا بیش از اندازه باشد، ریشه های گل پوسیده شده که در نتیجه ی آن رطوبت توسط ریشه های گیاه جذب نمی شود.
در نقطه مقابل نکته ی اشاره شده، درست زمانی که آبدهی گیاه در حداقلی ترین حالت خود باشد، روند جذب رطوبت توسط ریشه ها دچار مشکل خواهد شد و این موضوع سبب می شود تا رطوبت به درستی به نوک برگ ها منتقل نشود.
برای آنکه متوجه شوید گیاهتان از پوسیدگی ریشه رنج می برد و یا به عبارتی دیگر مشکل آن از آبیاری بیش از حد می باشد، کافیست کمی از سطح خاک را بردارید و رنگ ریشه های گیاه خود را مشاهده کنید.
با عبور از مرحله ی قبلی و صورت سیاه و قهوه ای بودن ریشه ها، تردید نداشته باشید که علت سوختن نوک برگ دیفن کاملیا شما از آبیاری زیاد نشات می گیرد و می بایست هر چه سریعتر ریشه های آسیب دیده را هرس و گیاه را مجددا کاشته و آبیاری اولش را با قارچکش انجام دهید.
از سویی دیگر آبیاری قطره چکانی سبب می شود تا گردش رطوبت در آوندها به خوبی انجام نشود بنابراین اگر شما از جمله افرادی هستید که گیاه خود را روزانه و یا یک روز درمیان با یک استکان کوچک آبیاری می کنید، مطمئن باشید که مشکل گیاه شما از همین آبیاری حداقلی اش نشات می گیرد.
بنابراین همواره به خاطر داشته باشید که گل دیفن کاملیا تنها زمانی نیاز به آب دارد که سطح خاک به اندازه دو بند انگشت کاملا خشک شده باشد و در این آبدهی، حتما آب اضافی از انتهای گلدان خارج شود (زهکشی به اندازه ی 100 سی سی مناسب است).
آیا استفاده از آب املاح دار می تواند سبب قهوه ای شدن نوک برگ دیفن کاملیا شود؟
در پاسخ به پرسش مطرح شده می توان گفت بله، استفاده از آب املاح دار می تواند سبب سوختن و یا قهوه ای شدن نوک برگ دیفن کاملیا شود زیرا زمانی که آب آبیاری حاوی املاح بیش از حد نظیر کلر باشد، گیاه سریعا واکنش داده و رنگ نوک برگ هایش تغییر می کند.
از این رو بهتر است برای آبیاری گل کاملیا از آب جوشیده و یا تصفیه شده استفاده کنید تا گیاه شما برای همیشه از خطر مذکور در امان باشد.
رطوبت کم چه ارتباطی با تغییر رنگ نوک برگ های گیاه دارد؟
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد زمانی که رطوبت اطراف گیاه کم باشد، این موضوع باعث خواهد شد تا میزان تبخیر و تعرق برگ های کاملیا افزایش چشمگیری پیدا کند. بهترین روش تامین رطوبت برای گل دیفن کاملیا آن است که برای گیاه جزیره ی کوچکی ساخته شود و یا اینکه در فاصله ی دو متری آن، رطوبت ساز برقی وجود داشته باشد.
اسپری کردن آب برای زمان بسیار کمی رطوبت اطراف گیاه را افزایش می دهد و این موضوع در حالیست که گل دیفن کاملیا نیاز بیشتری به رطوبت محیطی دارد بنابراین در صورتی که تاکنون برای گیاه خود رطوبت مناسب را تامین نکرده اید، تردید نداشته باشید که علت سوختن نوک برگ دیفن کاملیا شما از همین رطوبت کم محیطی نشات می گیرد. بنابراین توصیه می شود به روش های اشاره شده، رطوبت هوای اطراف گیاه خود را افزایش دهید.
کود دادن زیاد با چه روندی سبب سوختن نوک برگ های گیاه می شود؟
همانطور که قبلا در مقاله علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا به آن پرداختیم، گل مذکور گیاهیست که هر دو هفته نیاز به تغذیه دارد در نتیجه اگر ارتفاع گیاه کم باشد، بهتر است کاملیا با کودهای ریز مغذی و اگر ارتفاع گل زیاد باشد، پیشنهاد می شود با کودهای درشت مغذی آن هم با نصف توان پیشنهادی تولید کننده تغذیه شود.
زمانی که کود دادن به گل دیفن کاملیا زیاد باشد، این موضوع سبب خواهد شد تا PH و EC خاک دچار تغییر شود و دقیقا به همین خاطر است که ریشه های گیاه آسیب دیده و نوک برگ ها دچار تغییر رنگ می شوند.
اگر مدت هاست که گیاه خود را تغذیه می کنید و هرگز در طی این مدت خاک گلدان را شستشو نداده اید و یا اینکه تغذیه گل محبوب شما با آنچه که اشاره شد مغایرت دارد، تردید نداشته باشید که علت سوختن نوک برگ دیفن کاملیا از همین موضوع نشات می گیرد در نتیجه پیشنهاد می شود در قدم اول خاک گلدان را شسشتو دهید و سپس به روشی که اشاره شد، گل دوست داشتنی خود را تغذیه نمایید.
قارچی شدن گیاه آخرین علت سوختن نوک برگ دیفن کاملیا
استفاده از خاک آلوده و همچنین غبارپاشی برگها سبب قارچی شدن گل دیفن کاملیا خواهد شد بنابراین اگر مشاهده می کنید که نوک برگ های گیاه شما دچار سوختگی شدید شده است که دور این نقاط قهوه ای رنگ هاله ای زرد وجود دارد، مطمئن باشید که دلیل سوختن نوک برگ دیفن کاملیا از قارچی شدن گیاهتان نشات می گیرد.
از این رو، برای درمان گیاه پیشنهاد می شود از قارچکش های مربوطه برای احیا ی گیاه خود استفاده نمایید به طوری که هم برگ ها و هم خاک گلدان، به خوبی قارچکشی شوند .
کلام آخر
با رعایت تمامی نکات اشاره در این مقاله به جرات می توان گفت پروش و نگهداری گل دیفن کاملیا در منزل، امری بسیار آسان می باشد زیرا این گیاه به راحتی با شرایط محیط خانه سازگار شده و در مواجهه با تنش های استرس زا، پاسخ مناسبی از خود نشان می دهد.
با این حال اگر شما همراهان گرامی سوالی در ارتباط سوختگی نوک برگ گل کاملیا ی خود دارید، می توانید از طریق کامنت و یا شماره های درج شده در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.